Szemüveglencse autóvezetéshez
2017-11-25 19:26:30
Tudta Ön, hogy a látásunk számára a vezetés az egyik leginkább megerőltető tevékenység? Ahogy az utak egyre zsúfoltabbá válnak, és több időt töltünk a volán mögött, egyre nagyobb terhelésnek tesszük ki a szemeinket is.
Keretválasztás - arcformák
2017-11-25 18:14:55
 
 
Az arcformák és a szemüvegkeretek tipizálása nagyon jó kiindulópontja lehet a keretválasztásnak. Azonban ne feledjük, hogy az alap arcformák is lehetnek kevertek, így a rájuk vonatkozó javaslatokat sem kell kőbe vésett szabályokként követnünk!
Ha valaki hosszú ideje szemüveges, kitapasztalhatta, hogy milyen keretformák a legideálisabbak a számára, megfogalmazhatjuk, hogy milyen típus a legjobb a számunkra. (Ovális, vagy szögletes? Keskeny, vagy négyzetes? Vastag, vagy vékony? stb.)
Mit árul el szemszínünk az egészségünkről?
2017-11-01 19:47:24
Ugye, néha elbűvöl bennünket egy-egy ember szemszíne? Az egyedi szemet meglepőnek és igen szépnek találjuk. Megjelenésük mellett azonban a különféle színek más és más veszélyről árulkodnak egészségügyi szempontból.
Száraz szem
2017-10-08 21:18:55

Könny nélkül - A szárazszeműség okai és kezelése
 
A szemszárazság főleg 40 év felett fordul elő, gyakorisága a változókorral járó hormonális hatások következtében nők körében magasabb. Fiatalabb korban a panaszokat elsősorban az életmódból fakadó tényezők okozzák.
A száraz szem szindróma elsősorban a nők betegsége, a kiváltó okok széles skálája miatt azonban mindkét nem körében egyre gyakrabban okoz panaszokat. Nevezhetjük korunk civilizációs betegségének is, kialakulásának kockázatát a légkondicionáló használata, a dohányzás, a gyakori tévénézés és számítógép használat egyaránt növeli.

 
VARILUX X Series
2017-09-28 09:11:30
Egészséges életmóddal és különböző kozmetikai kezelésekkel jelentősen csökkenthetjük az öregedés látható jeleit. Szemünk romlását azonban sajnálatos módon nem tudjuk megállítani. 40 éves kor felett a szem fokozatosan elveszíti természetes alkalmazkodóképességét, az apró betűk összemosódnak és az olvasnivalót egyre távolabb kell tartanunk a szemünktől, hogy élesen láthassuk. Ez egy teljesen természetes folyamat, amely előbb-utóbb mindenkinél bekövetkezik és presbyopiának nevezzük.
 
KÉPGALÉRIA
Nézzen körbe üzletünkben...
VIDEÓK
Tekintse meg videóinkat...