KOMPUTERES SZEMVIZSGÁLAT
Egy optikailag precíz szemüveg vagy kontaktlencse alapját egy pontos, objektív alapon nyugvó komputeres vizsgálat előzi meg. A komputeres szemvizsgálat maximum 15-20 percig tart. Mielőtt új szemüveget választ feltétlen javasoljuk, hogy ellenőriztesse látását vizsgálónkban.

 
Objektív és szubjektív látásvizsgálat
 

A teljes látásvizsgálat két részből áll:
 
 •   objektív (számítógépes) szemvizsgálat
 •   szubjektív szemvizsgálat
 
 
 
 
Az objektív szemvizsgálat
 
Az objektív szemvizsgálat objektíven adja meg a páciens fénytörési hibájából származó dioptria adatokat, figyelmen kívül hagyva, hogy a páciens előzőleg milyen szemüveget viselt, illetve az előző szemvizsgálat során milyen korrekciót kapott.
Az objektív szemvizsgálat refraktométerrel készült vizsgálat.
Vizsgálónkban az egyik legmodernebb számítógéppel vezérelt automata refraktométerrel végezzük ezt a vizsgálatot. Az objektív szemvizsgálat önmagában nem elegendő a megfelelő szemüveg, vagy kontaktlencse felírásához, de fontos tájékoztatást ad a szemvizsgáló részére a szem optikai tulajdonságairól.
 
A szubjektív szemvizsgálat

A szubjektív vizsgálat alkalmával figyelembe vesszük az objektív vizsgálat eredményét, a páciens a próbalencse, próbakeret és Led projektor által vetített kép segítségével ki is próbálhatja először jobb, majd bal (monoculárisan) és legvégül mindkét szemével (binoculárisan).
A vizsgálati eredmény rögzítésekor a páciens maga is láthatja (ezért szubjektív), hogy melyik dioptriával a legkomfortosabb a látása.
 
A Komputeres vizsgálat menete
 
 1. A páciens és régi szemüveg adatainak rögzítése
 2. Objektív látásellenőrzés (Komputer elvégzi a szem mérését)
 3. Szubjektív látásellenőrzés (a próbaszemüvegben beállítjuk a legjobb látást biztosító lencsét az alábbiak figyelembevételével):
 4. Egyszemes látás felvétele, vörös-zöld ábrával, keresztcilinderrel finomítva
 5. Kétszemes együttlátás ellenőrzése
 6. Konvergencia ellenőrzése
 7. Olvasódioptria meghatározása olvasótáblával
 8. A páciens igényeinek megbeszélése és a megrendelendő új szemüveg viselési módjának kialakítása (távoli, olvasó, bifokális, multifokális, számítógépes munkaszemüveg)
 9. Pupilla távolság mért adatainak rögzítése
 10. A javasolt következő kontrolvizsgálat idejének megbeszélése
 
A Komputeres szemvizsgálatot a modern szemdiagnosztika legújabb technológiai újdonságával végezzük. 
A szubjektív látásvizsgálat nem a hagyományos (SZTK) olvasótáblával történik, hanem a legpontosabb képet mutató, Led fénykibocsátású VISUS jelvetítővel. A Ledes VISUS jelvetítő több mint 100 féle ábra segítségével, borotva éles képével a létező legpontosabb vizsgálati eredményhez vezet.
 
KÉPGALÉRIA
Nézzen körbe üzletünkben...
VIDEÓK
Tekintse meg videóinkat...