Kontaktlencsék
 
Hasznos információk a kontaktlencsékről >>
 
Szférikus (Normál) kontaktlencsék: 
A szférikus lencsék olyan alapvető látásproblémák korrigálására szolgálnak, mint a rövidlátás (myopia) és a távollátás (hyperopia). Az emberek többsége ilyen kontaktlencsét visel. 

Az asztigmia* korrigálására szolgáló kontaktlencsék: 
A tórikus kontaktlencsék feladata az asztigmia korrigálása azáltal, hogy kiegyenlíti a szabálytalan szemfelszínt. Az ilyen látáskorrekció legalább olyan hatásos lehet tórikus kontaktlencsével, mint szemüveggel. 

A presbyopia korrigálására szolgáló kontaktlencsék: 
A bifokális kontaktlencsék a presbyopia korrigálására szolgálnak (a szem képtelen élesen fókuszálni közelre). 

Színes (kozmetikai) kontaktlencsék: 
A színes (kozmetikai) kontaktlencsék normál szférikus lencsék, amelyeknek a belsejébe egy speciális színezőanyag van beleágyazva - a színezett réteg ezáltal tökéletesen egybeolvad a szem színével, de sohasem érintkezik magával a szemmel. Az egyedi színezett réteg segítségével kiemelhető vagy akár teljesen meg is változtatható a világos és a sötét szem színe egyaránt, akkor is, ha valakinek tökéletes a látása.
 
*Asztigmia:
Az asztigmia egy olyan állapot, ami sokakat érint – gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Ha Önnek asztigmiája van, akkor minden távolságra elmosódottan vagy torzítottan lát attól függően, hogy milyen súlyos az asztigmiája. Ezen kívül még rövidlátó vagy távollátó is lehet.
 
                                                                                Asztigmiás látás                               Korrigált látás
 

Az asztigmia meggátolhatja az olyan mindennapi tevékenységei végzésében, amelyekhez szükséges lenne vagy messzire látni, mint például a közlekedési jelzőtáblákat elolvasni, vagy közelre látni, mint mondjuk újságot olvasni.
 
KÉPGALÉRIA
Nézzen körbe üzletünkben...
VIDEÓK
Tekintse meg videóinkat...