Multifokális lencse
A multifokális lencse
 
 
A távoli és az olvasó szemüveg folyamatos cserélgetése nem nyújt ideális megoldást az öregszeműségre. Sokkal inkább a multifokális lencsék jelentik a legjobb optikai megoldás erre a problémára, mivel több korrekciós zónából állnak. Ezek a zónák teszik lehetővé, hogy viselőjük élesen lásson minden távolságra.

A multifokális lencsék előnyei elvitathatatlanok: kényelmes használatuk mellett, magabiztosságot is kölcsönöznek viselőjüknek, hiszen általuk urai lehetünk a saját környezetünknek közel, s távol egyaránt. A multifokális lencsék nyújtotta stabilitás mozgás közben növeli a biztonságérzetet is, valamint lehetővé teszi a közeli és távoli fókusz közötti gyors váltásokat.
 
A multifokális szemüveg zónái:
 
 Távoli zóna

 A szemüveglencse felső része kényelmes távoli látást biztosít, például  vezetés, TV nézés közben, egy moziban, vagy ha csak egyszerűen  élvezni akarja valahol a kilátást. Köztes zóna

 Ez a terület, vagy más néven a progresszív csatorna, a lencse középső  részén helyezkedik el, ahol a lencse erőssége lassan, fokozatosan el  kezd átváltani a távoli korrekcióból a közeli korrekcióba. A terület  szélessége az adott lencseviselő számára megfelelőnek ítélt lencsetípus kialakításától függ. Bár ez a legkeskenyebb része a lencsének, mégis nélkülözhetetlen viselőjének az olyan közepes távolságra lévő dolgok tisztán látásához, mint például a számítógép monitora vagy az autó műszerfala.

Néhányan túl keskenynek érzik a középső részt beltéri használat esetén. Az ő számukra előnyösek lehetnek az úgynevezett beltéri lencsék, amelyek speciális kialakításuknak köszönhetően egyszerűbbé és kényelmesebbé teszik a szemnek a közeli és a köztes távolságok közötti váltást. Ezeknek a szemüveglencséknek sokkal szélesebb a köztes zónája, így akár 4 méter távolságra is élesen lehet látni velük. Azoknak a szakembereknek, akik elhivatottak, és arra törekszenek, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki saját magukból, a beltéri lencsék által nyújtott optimális látás és kontraszt óriási előnyt jelent.


 Közeli zóna

 Ez a terület a lencse legalsó része, olvasásra és a közeli tárgyak látására  szolgál. Ennek a résznek a legerősebb a dioptriája. Ez a rész garantálja a  kényelmes látást és a széles látóteret. Periférikus zóna

 A multifokális lencsék periférikus zónái a lencse oldalsó szélein található  homályos területek. Ezeket a részeket nem lehet a lencséből teljesen kiküszöbölni, ugyanakkor egyáltalán nem zavarják a látást, ha valaki pontosan betartja a lencse viselésére vonatkozó tanácsokat.
 
KÉPGALÉRIA
Nézzen körbe üzletünkben...
VIDEÓK
Tekintse meg videóinkat...