Szemüveg
TIPPEK és TANÁCSOK
 
 
 
 
 
 
 
 
SZEMÜVEGVÁLASZTÁS
 
A szemüvegkeret kiválasztása nagyban befolyásolja az elkészült szemüveg használhatóságát és az élettartamát. A vásárlók sok esetben nem foglalkoznak ezzel a ténnyel, és nem fordítanak kellő figyelmet a kiválasztásra. Sokszor az az elképzelés, hogy a lehető legolcsóbb legyen a keret. Ez általában rossz döntés. Ha a vásárló hosszú ideig szeretné használni a szemüvegét, fontos, hogy egy jó minőségű, megfelelő alapanyagból készült szemüvegkeretet válasszon. Szemüvegkeret és szemüvegkeret között hatalmas különbségek lehetnek, annak ellenére, hogy nem szakmai szemmel túl sok különbséget nem tudunk felfedezni. A minőség és az ár szoros kapcsolatban van 1-2 ezer forintért minőségi terméket vásárolni nem lehet. A mai piaci kínálatot látva 15-20ezer forint azaz összeg, amiért már megbízható terméket vásárolhatunk.
Lényeges dolog a szemüvegkeretek alapanyaga is. Sok viselő találkozik azzal a problémával, hogy a fém szemüvegkeret elszíneződik a viselés során. Ez a dolog arra vezethető vissza, hogy a nem megfelelő (gagyi) szemüvegkeretek minősíthetetlen ötvözetekből készülnek. Az a legkisebb probléma, ha a szemüvegkeret réz tartalma miatt elzöldül. Sok embernél allergiás tüneteket okoz a szemüvegkeret nikkel és egyéb szennyező anyaga. Két szempontot vegyünk figyelembe a fém szemüvegkeret kiválasztásánál. Fém alkatrész ne érintkezzen közvetlenül a bőrünkkel, válasszunk nemesfém alapanyagú szemüvegkeretkeretet, pl. titániumot. Természetesen legyen kényelmes, jól álljon..stb.
Szemüvegvásárlásnál azt tanácsoljuk, hogy kérje ki látszerésze tanácsát, ne a legolcsóbbat, hanem az Ön igényét legjobban kielégítő szemüvegkeretet és szemüveglencsét válassza! Higgye el, meg fogja érni. Ön fogja évekig hordani, nem a látszerészt fogja az a tény bosszantani, hogy semmire nem tudja használni a szemüvegét.
 
SZEMÜVEGVISELÉS

Ne használjunk lúgokat, lúgos oldószereket. (Krémszappan, mosogatószer.) Ezek vegyi összetétele oldja a tükröződésmentesítő (antireflex) rétegeket, ezekkel mi fogjuk lemosogatni a drágán vásárolt extrát a szemüveglencsénkről, ami azt eredményi, hogy opálos lesz a felület, nem látunk át rajta. Csak savas vagy alkoholos oldószert használjunk tisztításhoz. Legjobb az optikákban kapható speciális tisztító folyadék, ezek összetételét a szemüveglencsék, azok tükröződésmentesítő (antireflex) és egyéb rétegeinek tisztításához fejlesztették ki. 

Kerüljük a szaunázást szemüvegben, ne hagyjuk az autó szélvédője mögött (napszemüveget sem), ez elbánik idővel a szemüveglencsével és a műanyag szemüvegkeretekkel is. 

Ha nem használjuk a szemüvegünket, tároljuk kemény tokban, ami megvédi a mechanikai sérülésektől. 

A fent leírt tanácsok megfogadásával sokat spórolhat a szemüveg tulajdonosa, mert szemüvege hosszú ideig nyújtja ugyanazt a látáskomfortot, elhasználódás miatt nem kell új szemüveget készíttetnie. 

 
KÉPGALÉRIA
Nézzen körbe üzletünkben...
VIDEÓK
Tekintse meg videóinkat...