Szemüveglencse felületkezelések

Felületkeményítés

Az üveglencsékkel ellentétben a műanyag lencsék anyaga viszonylag könnyen karcolódik, erre a problémára a lencsegyártók kifejlesztettek egy olyan felületkeményítő réteget, amely a napi használat és tisztítás során megvédi a szemüveglencsénket az erősebb karcolódásoktól. Ebből a felületkezelésből is többféle létezik. Kérje szakembereink segítségét, hogy a munkájához/napi tevékenységéhez melyik lenne az Ön részére a legmegfelelőbb.
 
Antireflex

Az antireflex, vagy más néven tükröződéscsökkentő bevonat olyan felületkezelés, amely a lencse első és hátsó felületére beeső fény visszatükröződését csökkenti. Ez úgy érhető el, hogy a felületre molekulányi vastagságú anyagot gőzölnek fel. Azon túl, hogy minimálisra csökkenti a zavaró tükröződéseket, további előnyöket is biztosít viselőjének. Közel 100 százalékban fényáteresztő, így lehetővé teszi a tiszta, kontrasztos látásélményt. Esztétikai szempontból is kitűnő hatású ez a réteg, mert a velünk szemben állót nem zavarja a lencse csillogása, és tökéletesen látja a szemünket. Csökkenti a szembejövő járművek reflektorának zavaró hatását, így biztonságosabbá teszi az éjszakai autóvezetést, és a vezető szeme is kevésbé fárad el. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre ellenállóbb, tartósabb rétegek érhetők el a szemüveglencsékre. Az antireflex-bevonatok mindig felületkeményítéssel kombinálva kerülnek a lencse felszínére.

Párásodást csökkentő réteg

A hidegből melegbe való belépéskor a hideg felületeken pára csapódik le. A pára sok apró vízcseppből áll. A párásodást csökkentő réteg a lecsapódott páracseppeket egyenletes vízfilmmé alakítja a lencse felszínén, így teszi lehetővé a vízcseppek által okozott kontrasztcsökkentés és  a vízcseppek képtorzító hatásának elkerülését. A réteg nem véd száz százalékosan a párásodás ellen, de gyorsítja a szemüveglencsére lecsapódott pára elpárolgását.

UV-szűrő

Az ultraibolya, vagy rövidítve UV-sugárzás egyre fenyegetőbb problémát jelent napjainkban. Az UV-sugárzás rövidhullámú, nagy energiájú láthatatlan fény. Az UV-sugarak a szemet is károsíthatják, ezért UV-szűrő réteg is rendelhető a lencsékre. Ebben az esetben a lencse átláthatósága alig változik, de a káros UV-sugarakat tökéletesen ki lehet szűrni. A mindennapos UV-védelem ezért egész évben mindenki számára elérhető.

Védelem a szennyeződések ellen

Az egyszerűbb réteggel ellátott lencsék vízlepergető hatással rendelkeznek, míg a továbbfejlesztett bevonatok megkönnyítik a lencsék tisztítását. Ezek a rétegek síkos felületet képeznek a szemüveglencsén, így kevesebb szennyeződés tapad meg rajtuk. A vízcseppek azonnal legördülnek a lencse felületéről.
 
Színezés

A szemüveglencsék színezésének többféle, a divatot követő változata létezik. A leggyakoribb típus a telített színezés, amikor a lencse teljes felülete egyenletesen színezett. Emellett népszerű még az átmenetes színezés, ami azt jelenti, hogy felülről lefelé haladva a lencse színének sötétsége csökken.

Fényre sötétedő lencsék

A fotokromatikus szemüveglencsék ideális megoldást nyújtanak mindenkinek, aki nagy jelentőséget tulajdonít annak a kényelemnek, amit egy olyan szemüveg jelent számára, amely beltéren és kültéren egyaránt viselhető. Az éleslátás élményét és a napszemüveg funkcióját egyaránt nyújtani tudja, mivel az UV hatására természetes fényviszonyok mellett a megfelelő sötétségre színeződik. A száz százalékban UV-szűrő hatású, fényre sötétedő szemüveglencsék működését az UV-sugárzáson kívül a hőmérséklet is befolyásolja.

Napi munkánk során sokszor találkozunk azzal a ténnyel, hogy nem teljes körű tájékoztatást kapnak a vásárlók a szemüvegviseléssel, szemüvegkészítéssel kapcsolatban. Ezért fontos, hogy vásárláskor minden esetben kérje ki szakember segítségét. Várjuk szeretettel üzletünkbe, ahol szakképzett kollégáink a döntéséhez szükséges információkkal állnak rendelkezésére.
 
KÉPGALÉRIA
Nézzen körbe üzletünkben...
VIDEÓK
Tekintse meg videóinkat...